Sidor

måndag 6 september 2010

Kålpudding är godare än det låter

Låter äckligt, ser lite småläskigt ut, men är OM NOM NOM! Enkelt att göra också, även fast det tar lite tid. Du behöver:

1 kålhuvud (ca 1 kg)
2 msk sirap
1 lök
1 förpackning färdig sojafärs eller 3 dl torkad
1 buljongtärning
salt, peppar

Sätt ugnen på 200°. Strimla kålen och stek tills den är mjuk och har fått lite färg. Lägg över kålen i en bunke och blanda i sirap och kryddor. Stek löken mjuk och blanda i färsen och kryddor. Lägg hälften av kålen i en ungsfast form, sen färsblandningen ovanpå och resten av kålen överst. Lös upp buljongtärningen i 3 dl hett vatten och häll över.

Sen ska den stå i ugnen tills den ser ut såhär. Tar typ 40 minuter.
Servera med potatis och brunsås.
Traditionsenligt ska man ha lingon till också, men jag hade inga hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar