Randomness-mat är kul. Släng ihop lite random ingredienser och hoppas det blir ätbart. :)
Kan bli lustiga smakkombinationer ibland, men det gör det bara mer spännande. Den här blev iaf väldigt god. Men iofs så är det ju svårt att misslyckas med sallader. :P
Isbergssallat, blomkål, blandade bönor, mungbönsgroddar, riven mo- och kålrot, majs + lite olivolja, citronpeppar och kokosflingor.
En extra bra sak med randomness-mat är att det är väldigt lätt att göra stora mängder på en gång och sen nomma rester ett par dagar. Den här salladen räckte i tre dagar för mig. Orka laga mat varje dag, ju.
lördag 14 augusti 2010
fredag 13 augusti 2010
Blomkålscurry
Min bild blev ful. Titta på bilden på Saras blogg istället. Den är nom-fin. |
Blomkålscurry (Yamiko remix):
2 dl gröna linser
1(= ca 350 g) blomkålshuvud
1 msk riven ingefära
1 tsk spiskummin
1 msk curry
1 burk kokosmjölk
50-100 g spenat (beroende på hur mycket du tycker om spenat)
salt, svartpeppar
Koka linserna tills de är mjuka (typ 15 minuter). Riv ingefära och skär blomkålen i små buketter. Fräs blomkålen + kryddorna en stund, häll på kokosmjölken och låt den bubbla i ca 7 minuter (tills blomkålen är mjuk men fortfarande ganska fast). Lägg i linserna och spenaten (om mycket av kokosmjölken har kokat bort kan du hälla i lite sojamjölk eller -grädde) och låt den bubbla nån minut till. Smaka av med salt, peppar och lite mer curry. Servera till basmatiris.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)